Het consult

Een consult bij Food4Medicine

Ben je iemand die zo snel mogelijk resultaat wil zien en het roer daarvoor graag omgooit, of doe jij het liever iets kalmer aan? We maken samen een plan op maat dat op jouw situatie aansluit.

Start

Voorafgaand aan het consult stuur ik je via de mail een vragenlijst toe. Met deze gegevens maak ik alvast een dossier aan zodat we alle tijd hebben voor een grondige intake, die ongeveer 1,5 uur in beslag neemt.  Voor je eerste afspraak vraag ik je een behandelovereenkomst te lezen.

Consult

Tijdens de intake brengen we je klachten in kaart via een vraaggesprek. We nemen alles mee dat van belang is om tot een goede diagnose te komen. Voorafgaand aan het consult heb je een neurotransmitter profielbepaling opgestuurd die ik samen met je bespreek. Deze vragenlijst brengt onder andere je persoonlijkheid, draagkracht en draaglast in kaart.
We besluiten het consult met een uitleg van het werkingsmechanisme van de aandoening.
Op basis hiervan maken we het therapieplan en bepalen we de richting, de duur en de vorm ervan.

Nadien

Na het consult ontvang je per mail de hoofdpunten van ons gesprek en het behandelplan in een verslag. De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van voeding, beweging en suppletie. Een vervolgafspraak plannen we 6 tot 8 weken na de intake in. Tussentijds kun je altijd vragen stellen zodat we -indien nodig- het plan iets kunnen bijstellen.

Laboratorium onderzoek

Soms adviseer ik een laboratorium onderzoek. Maar lang niet altijd is zo een onderzoek nodig. In het consult bepalen we samen of een aanvullend onderzoek meerwaarde heeft of niet.


Ik werk samen met het Biovis laboratorium. De onderzoeken die gedaan kunnen worden zijn enorm divers:

Darmonderzoek
Geslachtshormonen (oestradiol, progesteron, testosteron etc.)
Zware metalen
Tekorten van nutriënten
Spijsvertering en intoleranties
Ontstekingen
Histamine afbraak

Meer weten?

Cookies🍪

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.