Mijn werkwijze

De werkwijze van Food4Medicine

Wat is orthomoleculaire therapie

Om gezond te zijn hebben we voldoende voedingsstoffen nodig. De orthomoleculaire leer beschouwt ziekten en aandoeningen als een onbalans in de voedingsstoffen. Door allerlei situaties als stress, zwangerschap, ziekte of simpelweg een verkeerd dieet kunnen de “grondstoffen” niet goed meer aangevuld worden. Er ontstaan tekorten en die leiden tot ziekte.

Wat is k-PNI

Gezondheid is een juiste verdeling van energie. Dit is de basis van de klinische psycho-neuro-immunologie, of k-PNI. Als bijvoorbeeld de hersenen of het immuunsysteem extra energie nodig hebben, gaan ze energie stelen van een ander systeem. Dit leidt tot klachten die eigenlijk ergens anders vandaan komen. De manier waarop er energie gepikt wordt noemen we het werkingsmechanisme. Dit werkingsmechanisme is de basis van de klacht en moet worden aangepakt, niet alleen de klacht zelf. Vergelijk de klacht met een foto en het werkingsmechanisme met een film. Je moet naar het begin van de film om deze te begrijpen, want als je met de klacht begint los je nooit iets op.

Cookies­čŹ¬

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.